Snowcrash på museum

Det är alltid spännande att få rota fram gamla uppdrag ur arkivet. I synnerhet när kunden hedrats med en utställning på museum.

I början av sommaren slog Nationalmuseum upp dörrarna för en utställning om designföretaget Snowcrash och dess visionära skapelser under åren 1997–2003. Främst handlade det om möbler, men jag vill minnas att gruntanken var att tänka övergripande och gränslöst inom allt som handlade om arbete, funktion, nya tekniker, material… You name it.

Själv fick jag kontakt med Snowcrash 2001. Företaget hade då sina lokaler på Textilgatan i Södra Hammarbyhamnen. Via vänner redan på plats blev Caramba vänligt nog rekommenderad när extra resurser behövdes.

Det blev två spännande år inom en för mig ny bransch som innebar nya insikter, arbetssätt och filosofi. Kanske var det avsaknad av affärsmässighet som gjorde att verksamheten lades ner 2003? Eller brist på uthållighet – att nya tankar behöver få mer tid att slå rot? Hursomhelst; …inga pluringpengar, inget halleluja, som Pentti Varg i Fablernas värld så vist skulle kommenterat saken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.