Spelmarker Tre kronor

Blev för några år sedan rejält taggad av ”spel och dobbel”. Ett slumrande frö väcktes till liv efter frejdigt spelande under ett nyårsfirande – Roulette, Black Jack, Craps och Poker. Var kunde riktigt snygga spelmarker hittas för att ytterligare förhöja upplevelsen?

Svaret blev dessvärre: ingenstans. I princip allt som stod till buds var simpelt, talanglöst och oinspirerande – åtminstonde i en formgivares kritiska ögon. Fanns bara ett sätt att komma vidare – att skapa en egen design.

Efter en del letande fick en rund äldre version av lilla riksvapnet utgöra grund och inspiration. Ett klassiskt svenskt formtema med de tre kronorna som var oemotståndligt och redan väl testat på gamla femöringar, brunnslock, frimärken, ishockeylandslag… you name it.

Och tiden gick… Efter fem testversioner kändes äntligen den sjätte klar att skicka till produktion – hurra för klassiska keramikmarker. Trots allt ett gott slut på coronaåret 2020 och med hyfsade odds om ett helt annorlunda och omvälvande 2021. Tills vi hörs igen – Rien ne va plus – inga fler insatser.

Kund: Caramba

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.